Viața după Coronavirus

soluții pentru ieșirea din criză

aburire ochelari ochelari mască protecție munte

Porți ochelari pentru că ești miop sau chiar de soare? Atunci ai avut cu siguranță și tu mari probleme în ultima lună și jumătate atunci când a ieșit din casă. 

Nu e simplu ca să ții o mască de protecție pe față concomitent cu ochelarii de vedere. Dacă masca nu este foarte bine lipită de față în partea superioară, spre nas, ai încurcat-o!

Aerul expirat încălzit se va elimina prin zona ochelarilor, ceea ce va face ca aceștia să se aburească enervant.

Ochelarii și masca de protecție, relație conflictuală sau armonioasă?

Acest lucru era inevitabil în timpul iernilor geroase, când purtăm fular sau cînd intrăm într-o cameră călduroasă. Acum însă te duce la disperare! Nu e ușor de eliminat noua problemă care se ridică în fața purtătorilor de ochelari.

Nu dispera însă! Nu e chiar totul pierdut! 

3 metode de a elimina sau reduce aburirea ochelarilor

Iată câteva modalități simple prin care se poate împiedica aburirea ochelarilor în timp ce ești nevoit să porți o mască de protecție pe față.

1. Strânge foarte bine masca de protecție contra coronavirusului așa încât să se potrivească perfect pe fața ta.

Dacă aerul rezultat în urma expirație se ridică în sus în zona ochelarilor este semn clar că masca este largă în zona nasului.

Acest lucru se poate elimina rapid dacă ai o mască prevăzută cu bandă metalică în partea superioară. Printr-o simplă ajustare o poți face ca să se plieze perfect pe fața ta!

Dacă porți o mască din bumbac reutilizabilă cu elastic va trebui să încerci să îl strângi cât mai bine. Dar fără a te jena.

Specialiștii spun totuși că dacă în cazul unei măști N95 aerul cald expirat nu este sesizabil sau scapă foarte puțin, atunci când vorbim de o mască realizată în casă nu putem să eliminăm în totalitate aburirea ochelarilor ci doar să o diminuăm într-o proporție mai mică sau mai mare.

2. Reglează foarte bine și poziția ochelarilor pe care îi porți.

Ai două variante la dispoziție. Fie îi ridici mai sus ca să nu aibă tangență cu mască sau cobori mai jos acceptând o ușoară aburire a lentilelor.

Deoarece suprafața pe care masca o acoperă din figură este relativ mare (cam jumătate din față) este destul de dificil să îți reglezi perfect poziția ochelarilor.

3. Scoate materialul filtrant din masca de bumbac (dacă poți una). Sau atașează pe partea interioară a măștii o bucată de material absorbant în zona nasului!

Varianta de a scoate filtrul dintre cele două bucăți de stofă din care este confecționată masca reutilizabilă este una destul de riscantă. Este posibil ca în acest fel să crească pericolul ca particulele minuscule să pătrundă prin bucățile de material odată cu aerul pe care îl inspirăm.

Până când producătorii de echipamente de protecție vor realiza și măști anti Covid-19 destinate celor ce poarta ochelari, rămân cele mai bune măștile chirurgicale.

Dacă vi se par prea scumpe măștile vândute de eMag acum,  Altex promite că va aduce la finalul lunii mai 2020 o cantitate suficientă la un preț mai mult decât rezonabil de 1,5 lei. Asta în condițiile în care guvernanții noștri au declarat faptul că vor să plafoneze prețul măștilor obișnuite la circa 2 lei bucata.

Dacă ești purtător de ochelari rămâne ca să te uiți pe YouTube la diverse tutoriale care te învață cum să porți corect o mască de protecție contra coronavirus și cu siguranță vei reduce mult gradul de aburire al ochelarilor tăi.

Uite aici și alte metode în acest sens!

One thought on “Îți aburesc ochelarii când porți masca pe față?

  1. o să fie tare dificil cu procurarea măștilor după jumătatea lunii mai… mă îngrozesc deja de indisciplina care va fi… dar și de amenzile ce se vor da în continuare cu frenezie de către autorități:-(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *