Viața după Coronavirus

soluții pentru ieșirea din criză

măști protecție coronavirus

“Cât va costa o mască în mai 2020?” Iată o întrebare prezent în mințile tuturor la care nu se poate dau un răspuns clar acum. Prețul unei măști de protecție de unică folosință sau refolosibile anticoronavirus va depinde de eficiența pe care o are împotriva temutului virus. 

Prețurile pe care site-urile (eMag, Altex) și farmaciile fizice le practică la asemenea echipamente de protecție sunt (încă) foarte piperate.

Prețul măștilor de protecție contra coronavirusului în lunile viitoare

Lupta contra coronavirusului e costisitoare.

Mulți producători de măști chirurgicale, dar și atelierele de confecții brusc au început să coasă măști de protecție din bumbac. Apoi le oferă spre vânzare la prețuri cuprinse în medie între 4 și 25 lei pentru o mască.

Dacă vrei o mască refolosibilă de fițe atunci va trebui să scoți din buzunar și câteva sute de lei bune. Nu va trece mult și vor apărea și măștile de protecție împodobite cu cristale Swarovski sau chiar cu diamante. 

Designerii de modă, au trecut brusc la realizarea de măști personalizate după dorința clientului. 

Hoți de măști de protecție – o nouă categorie de infractori

Și uite așa se vor reprofila și hoții! Până acum existau hoți de buzunare cu subcategoriile lor: hoți de portofele, hoți de telefoane), hoți de bijuterii. Acum va apărea și altă categorie de specialiști în domeniu, hoții de măști de firmă!

Începutul a fost făcut: acum se fură măști chirurgicale și mănuși de unică folosință. E primul pas până la next level: furtul de măști de designer. Cum ar fi să auzim că s-a furat o mască unicat, creată de cine știe de creator internațional. Sau chiar niște măști personalizate semnate de Cătălin Botezatu? 

Se vor oferi chiar recompense de către păgubași pentru cine știe de mască specială anticoronavirus furată. Vom ajunge să nu ne mire astfel de anunțuri peste 2 – 3 luni.

Vor apărea și măștile de contrabandă, ca și măștile contrafăcute, iar asiaticii vor fi iarăși în topul imitatorilor mondiali.

Așa că nu ne vom plictisi deloc în perioada următoare. 

Probabil că și o adăugire în legea penală cu o nouă infracțiune legată expres de echipamentele de protecție nu este departe de a fi făcută.

Cea mai bună mască pentru protecție împotriva infectării cu coronavirus

Masca contra Covid-19 absolut sigură și confortabil de utilizat încă nu există.

Este destul de dificil pentru omul obișnuit ca să își dea seama care sunt cele mai bune măști chirurgicale ale momentului. Cu atât mai mult, care sunt cele mai bune măști de unică folosință sau refolosibile.

Greu găsești o mască redutabilă, capabilă să ne protejeze 100% de inamicul invizibil ca are ne-a restartat vieța în 2020.

Anumiți producătorii de măști de protecție încearcă să descopere acea mască anti coronavirus ideală. Una care să dea lovitura de grație și să detroneze puzderia de fabricanți de măști obișnuite.

BergaMask se pare că este un astfel de încercare de mască de protecție cu filtre de unică folosință. Ea este acum testată cu frenezie de către cercetătorii italieni care speră să găsească acel produs refolosibil perfect.

Măști de unică folosință sau măști reutilizabile? 

Dacă nu se găsește rapid o soluție în sensul inventării unei măști refolosibile sigure, va fi o mare problemă. Motivul? Omenirea va folosi miliarde de măști de protecție în lunile ce vin (ca să nu zic în anii ce vin!). Ne vor copleși deșeurile!

Va fi o mare problemă cu aceste deșeuri din categoria echipamentelor de protecție contra coronavirus. Mai ceva decât cu pet-urile ce ne-au invadat viața în ultimii ani, ne vor invada măștile de unică folosință! Deci va fi o mare provocare pentru omenire să descopere acel produs de protecție perfect.

Până atunci, românul de rând așteaptă cu frenezie milioanele de măști de protecție de unică folosință la 1,5 lei bucata de la Altex, deoarece purtarea măștii va fi obligatorie în țara noastră de la 15 mai 2020. Și pentru că sunt cu 50 de bani mai ieftine decât prețul per mască anunțat de Guvern de 2 lei pentru măștile chirurgicale N95 pe care deja le cunoaștem cu toții.

Chiar la prețul de 1,5 lei per bucată, rezultă că un om are nevoie de măști în valoare de 45 lei lunar. O cheltuială inexistentă acum două luni.

Este o sumă destul de mare mai ales dacă ne gândim la acele familii în care există și unul doi sau chiar trei copii.

Cât va cheltui pe măști de unică folosință sau refolosibile o familie cu doi copii din luna mai 2020?

 O familie cu doi copii de vârstă școlară ar trebui să plătească pe măști cam 200 de lei,

2 milioane vechi, mai ales în condițiile în care spectrul șomajului este tot mai evident în România intrată în recesiune, este o sumă imensă.

Și pentru că nu își va permite sub nicio formă să cheltuiască atâția bani lunar pentru măști de unică folosință, preferând mai degrabă să cumpere alimente de banii ăștia, va recurge la metoda igienizării celor câteva măști cumpărate cu strângere de inimă.

Cutii de sterilizare UV pentru măștile de protecție contra coronavirusului

Producătorii lor garantează că o asemenea cutiuță poate să omoare coronavirusul în opt minute, iar produsele introduse în acest dispozitiv pot fi folosite după aceea fără grijă. Plus că este bună nu doar pentru sterilizarea de măști chirurgicale sau măști de bumbac, ci și de sterilizarea banilor de hârtie sau sub formă de monede, chei, inele, stilouri, pixuri, telefon,precum și alte obiecte de dimensiuni reduse.

O asemenea cutie UV de sterilizare costă în medie cam 300 de lei, dar avantajul este că poate fi achiziționată și în rate de pe site-urile de profil, așa încât, cu o investiție redusă se pot face economii substanțiale pe termen mediu și lung. Asta mai ales dacă vom fi obligați ca să purtăm acestei măști chiar un an întreg.

Plus că de sterilizarea obiectelor mici va fi întotdeauna nevoie, chiar și după ce pandemia se va sfârși.

Concluzie:

Având în vedere aceste lucruri, probabil că la întrebarea “Cât va costa o mască de protecție după 15 mai 2020?” răspunsul corect este următorul:  fie extrem de mult, dacă vom recurge la varianta de a le achiziționa periodic din magazin sau ceva mai puțin în cazul în care vom alege ca să le sterilizăm cu un asemenea dispozitiv cu raze UV cumpărat chiar și în rate dacă veniturile nu ne permit să îl plătim cu banii jos integral.

One thought on “Cât vor costa măștile după 15 mai 2020?

  1. O să fie o adevărată problemă cu măștile astea tot anul 2020. Mă îngrozesc deja. Mulțumesc pentru articol. Foarte interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *